Full fart på fältstudier och erfarenhetsinsamling

De fältstudier som ligger till grund för den tematiska gruppens analysarbete har kommit igång på allvar efter sommaren 2010. Därmed inleds nu arbetet med att knyta samman den tematiska gruppen och fältstudiekonsulterna samt med att samla in de erfarenheter som finns.

De sju fältstudiekonsulterna är: Ledningskonsulterna (Mellersta och Övre Norrland), Mälardalens högskola (Stockholmsregionen och Östra Mellansverige), Coompanion Göteborgsregionen (Västsverige), Kontigo AB (Norra Mellansverige samt Småland och Öarna), Oxford Research (Sydsverige), samt Linköpings universitet (14 projekt) och ESBRI (8 projekt).

I fältstudierna har de utgått från de frågeställningar som utformats under den tematiska gruppens möten och i upphandlingsunderlaget samt de frågor som lyfts upp i samband med kartläggningen av socialfondfinansierade projekt kopplade till entreprenörskap och företagande. Frågorna syftar till att bidra till kunskapsutvecklingen om hur entreprenörskap och företagande kan bidra till att skapa arbete och egen försörjning för människor med svag eller ingen förankring på arbetsmarknaden.

Det är utifrån dessa frågeställningar de sju fältstudiekonsulterna nu har rapporterat sina erfarenheter och övergripande reflektioner från de projekt man studerat. De arbetsrapporter från fältstudierna som nu lämnats in ska ligga till grund för den tematiska gruppens kommande diskussioner och inspel till beslut om och utformning av strukturpåverkande aktiviteter.

För en överblick över vilka som genomför studierna, vilka regioner och projekt de arbetar med, vilka övergripande frågeställningar som de utgår ifrån samt övergripande reflektioner rekommenderar vi läsning av det diskussionsunderlag som finns upplagt här på bloggen under fliken filer och dokument.

Annonser
Det här inlägget postades i Projektinformation. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s