Socialt företagande i media

I en debattartikel i Västerbottens-Kuriren skriver Christer Lindvall, ledamot i Umeås närings- och planeringsutskott, om hur socialt företagande utgör en viktig komponent i utvecklingen av statsdelen Ersboda. I artikeln skriver Lindvall bl.a. om att man ansökt om medel från Europeiska socialfonden för att starta projekt där socialt företagande används för att ge invandrarkvinnor fotfäste på arbetsmarknaden.

Läs debattartikeln i Västerbottens-Kuriren

På näringslivssajten Affarsliv.com uppmärksammas i en artikel att regionförbundet Östsam kartlagt den sociala ekonomin i Östergötland. Enligt rapporten är en femtedel av invånarna i länet på ett eller annat sätt beroende av de sociala trygghetssystemen.  Enligt utredarna bakom rapporten kan socialt företagande bidra till att hjälpa de individer som stått utanför arbetsmarknaden under längre tid. Artikeln pekar på att det finns flera exempel på sociala företag i Östergötland och Östsam vill att länet blir ett projektlän för socialt företagande.

Läs artikeln på Affarsliv.com

I både Dalarnas Tidning och Dala-Demokraten uppmärksammas ett projekt i Vansbro som syftar till att starta ett socialt företag i form av en secondhandbutik. Verksamheten lyfts fram som ett föregångsprojekt i länet och tanken är att verksamheten skall växa i omfattning genom att breddas till fler områden.

Läs artikeln i Dalarnas Tidning

Läs artikeln i Dala-Demokraten

Annonser
Det här inlägget postades i Omvärldsbevakning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s