I spänd väntan på forskningsresultaten

Att ta tillvara på alla de erfarenheter och lärdomar som kommer från många av socialfondsprojekten är en central utgångspunkt för oss i den Tematiska gruppen. Just nu arbetar utvärderare och forskare på högtryck för att göra just detta. Det är en spännande fas där många av oss andra med stort intresse väntar på resultaten. Vi i den Tematiska gruppen har fokus på att utveckla och sprida kunskap om hur entreprenörskap och företagande kan motverka utanförskap på arbetsmarknaden. Det är en central och viktig uppgift, eftersom arbetsmarknaden ständigt förändras och vi vet att många står utanför eller riskerar att hamna i arbetslöshet.

För mig är entreprenörskap ett förhållningssätt som jag tror kan bidra till att stärka människors förmåga att själva påverka sina möjligheter till utveckling och egenförsörjning. Det kan handla om att själv förverkliga sina idéer genom att starta och driva ett företag, men det kan lika gärna handla om att vara en entreprenöriell anställd som utvecklar goda idéer på en arbetsplats. I båda fallen stärks individen och dess plats på arbetsmarknaden.

När vi snart får in resultat från projekten har vi i den Tematiska gruppen som uppgift att utforma förslag på åtgärder som förbättrar de strukturer som underlättar människors inträde eller återinträde på arbetsmarknaden. Allt detta med fokus på entreprenörskap som förhållningssätt och företagande som metod.

Det är också tänkt att vi ska generera ny kunskap på området, vilket är en uppgift som utmanar oss i vårt arbete. Men vi är övertygade om att det fortfarande finns mycket att lära på området – och att det är kunskap som behöver komma många till del.

Nu går arbetet vidare och vi ser med spänning fram emot resultaten från de olika projekten och att få sprida kunskaper från dessa till andra.

Annonser
Det här inlägget postades i Projektinformation och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s