Arbetsmarknadsministern vill se fler sociala företag

Onsdagen den 6 april besökte arbetsmarknadsministern Hillevi Engström ett blivande hunddagis i Katrineholm. Dagiset är en av de verksamheter som håller på att växa fram inom Orangeriet, projektet vänder sig till arbetssökande som står långt ifrån den traditionella arbetsmarknaden. På Orangeriet träffade ministern personal och deltagare och fick svar på frågor om verksamheten och arbetsmetoden.

Ministern såg mycket positivt på den delaktighet som kooperativt företagande skapar för sina medarbetare. Hon framhöll också att arbetsintegrerande sociala företag är en bra modell som hon gärna vill se mer av.

Målet med projektet Orangeriet är att skapa arbete och egen försörjning för deltagarna genom att starta upp sociala arbetskooperativ. Projektet innehåller arbetspraktik, arbetsprövning, friskvård, utvecklande och stödjande samtal och studiebesök.

Projektet drivs av Coompanion Östergötland i samarbete med fem kommuner i Sörmland och Östergötland och delfinansieras av Europeiska socialfonden (ESF).

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s