Minister vill underlätta för funktionshindrade att få arbete i offentlig sektor

I en artikel på DN Debatt skriver barn- och äldreminister Maria Larsson att stat, landsting och kommuner måste ta ett större ansvar för att anställa funktionshindrade.

Larsson hänvisar till en nyligen publicerad studie som genomförts av Handisam på regeringens uppdrag som visar att allt färre personer med funktionsnedsättning tar plats på arbetsmarknaden. Rapporten är en kartläggning och analys över vilka åtgärder myndigheterna vidtagit för att anställa personer med funktionsnedsättning.

En av slutsatserna i rapporten är att den privata sektorn med små och medelstora företag är bättre på att anställa personer med funktionshinder än den offentliga sektorn. Staten, landstingen och kommunerna behöver enligt ministern ta ett ökat ansvar och att andelen anställda med funktionsnedsättning måsta öka i hela den offentliga sektorn.

Baserat på rapporten kommer Regeringen att tillsammans med ledningen för Sveriges Kommuner och Landsting diskutera sätt på hur den offentliga sektorn kan ta ett större ansvar för att erbjuda personer med funktionsnedsättning arbete.

Debattartikeln finns att läsa här.


Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s