Värmlandspolitiker vill att arbetsmarknaden ska inkludera fler

Arbetslösheten bland personer med funktionsnedsättning är betydligt större än för befolkningen i övrigt. Sociala företag och kooperativ bör dock kunna spela en större roll än idag för att fler ska komma in på arbetsmarknaden. Detta anser Lars Mejern Larsson , riksdagsledamot, Christina Wahrolin, oppositionsråd och Ingela Wretling, förste vice ordföranden i vård- och omsorgsnämnden i Karstad kommun, i ett insändarsvar i Värmlands Folkblad.

För att arbetsmarknaden ska inkludera fler människor oavsett funktionshinder föreslår de bland annat att fler bör ges möjligheten till lönebidrag och att lönebidragsanställning är ett bra stöd för människor med någon form av funktionsnedsättning. De tre politikerna anser det angeläget att beslut i riksdag, landsting och kommun hänger samman och att man ser till människans förmåga och dess behov.

I artikeln lyfter de tre politikerna även fram att många arbetsgivare inte vet om att de har rätt att få stöd för handikappanpassning och hjälpmedel och efterlyser att Arbetsförmedlingen marknadsför detta bättre och minskar handläggningstiderna för dessa stöd. Även försäkringskassans och hälso- och sjukvårdens rehabiliterings arbetshjälpmedel bör lyftas fram bättre.

Insändaren finns att läsa här.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s