Stort intresse för socialt företagande i norra Västmanland

Myndigheter och organisationer bör få större kunskap om hur sociala företag kan nyttjas och hur långsiktiga samarbetsavtal kan etableras för att ge trygghet åt de sociala företagen. Det menar Christina Rosengren-Gustafsson från Arbetsförmedlingen i samband med att Norra Västmanlands Samordningsförbund arrangerade en träff om socialt företagande. Under dagen utbyttes tankar och idéer för att kartlägga förutsättningarna för att stödja och utveckla socialt företagande lokalt. Politiker, beslutsfattare och representanter för Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, landstinget och flera kommuner deltog.

Deltog gjorde även organisationen Coompanion som har stor erfarenhet av rådgivning kring socialt företagande. Coompanion deltar i regionala samarbetsprojekt i östra Mellansverige som syftar till att öka kunskapen och socialt företagande och entreprenörskap.

Enligt Jonas Wells på norra Västmanlands samordningsförbund var dagen mycket lyckad och resulterade i att de deltagande myndigheterna fått inspiration att prioritera socialt företagande under 2012.

Du kan läsa med om dagen här.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s