Konferens om sociala företag i Halmstad

Förra veckan arrangerade vi på temagruppen en konferens i Halmstad på temat: att utveckla arbetsmarknaden med hjälp av sociala företag! Varför och hur?

Elisabeth Krantz, regionschef på ESF-rådet hälsade välkommen. Elisabeth inledde konferensen med att prata om individens vinst i att jobba med sociala företag men även om hur de sociala företagen kan stödja andra genom rehabplatser. Med erfarenhet och engagemang blir man en brygga mellan att vara utanför och att komma in på arbetsmarknaden. Det är inte bara är positivt för den enskilda individen utan även samhället.

–          Man utgår från individens förutsättningar och det skapar de mervärden som de sociala företagen och socialfonden kan ge, sade Elisabeth Krantz.

 Efter Elisabeths engagerande inledning var det dags för Pär Olofsson från Coompanion Göteborg.

Rubriken på Pärs föredrag var, vad är arbetsintegrerande sociala företag? Kännetecken, mål och verksamheter. Pär pratade bland annat om balansen mellan att arbeta 100 procent av sin förmåga samtidigt som man ska leverera varor och tjänster på en marknad och tog upp en rad intressanta exempel i sin presentation. Presentationen kan du ladda hem här.

Dessutom talade:

  • Erik Jansson från det sociala företaget Bumerang. Hans presentation finns här.
  • Kajsa Vik från Coompanion Halland pratade om företaget KLARA vinster. Hennes presentation finns här.
  • Bertil Lidfeldt från Arbetsförmedlingens huvudkontor pratade om hur Arbetsförmedlingen samarbetar med sociala företag. Hans presentation finns här.
  • Eva Johansson från Tillväxtverket pratade om Tillväxtverkets kartläggning av arbetsintegrerande sociala företag, hur utvecklingen sett ut och vad den visar. Hennes presentation finns här.
  • Ragnar Andersson från Tillväxtverket pratade om temagruppen och resultatet från temagruppens arbete. Hans presentation finns här.

Kajsa Villman, kommunikatör på Tillväxtverket

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s