Jakten på ostartade företag – affärsidétävling för kooperativa företag

Den kooperativa företagsformen är het. Det startas fler kooperativa företag än aktiebolag i Sverige relativt sin storlek – och vanligt förekommande är konsultfirmor, rockband, fotbollsklubbar och arkitektbyråer. Med ’Jakten på ostartade företag’ ska ännu fler kooperativa affärsidéer identifieras och utvecklas till framgångsrika företag.

– Att starta och driva kooperativa företag är en stark trend och en undersökning som vi gjort i samverkan med analysföretaget United Minds visar att trenden är absolut starkast bland unga. Det är en ny generation som bryr sig mer om var produkter kommer ifrån och hur de företag man köper tjänster för använder sina vinster. Man uppskattar att vinster inom kooperationer används till att förbättra verksamheten, säger Eva Nordström, samhällspolitiskt ansvarig på Arbetsgivarföreningen KFO.

För att ytterligare uppmärksamma den kooperativa företagsformen, och för att uppmuntra alla som har en bra affärsidé att ta steget fullt ut, har det startats en kooperativ affärsidétävling kallad ’Jakten på ostartade företag’. Vinsten består av allt som ett nystartat företag kan tänkas behöva.

– Man vinner ett startkapital på 100 000 kronor, en utbildningscheck på 150 000 kronor och ett helt års hjälp med ekonomi och företagsutveckling från en ekonomichef, juridiskt stöd, marknadsanalys- och marknadsföringsstöd samt personligt mentorskap av VD på ett av Sveriges största företag. Med andra ord den absolut bästa hjälpen ett nystartat företag kan få, säger Eva Nordström.

All information om tävlingen finns på www.ostartat.se. Det är enkelt att anmäla sig, och sedan får man chansen att presentera sin idé för en lokal jury på ett av de sex stopp som görs i Sverige. Finalen arrangeras i Stockholm.

Umeå                                 17 september – mån

Karlstad                             18 september – tis

Västerås                             20 september – tor

Norrköping                       21 september – fre

Växjö                                  24 september – mån

Göteborg                           25 september – tis           

Stockholm (final)              28 september – fre

Jakten på ostartade företag arrangeras som en del av Kooperationens år 2012. Bakom Kooperationens år står Arbetsgivarföreningen KFO, Coompanion, LRF, Folksam, Fonus, OK, HSB, Riksbyggen, Kooperativa Förbundet, Lantmännen, Kooperation Utan Gränser, Skoopi, myndigheten Tillväxtverket samt PwC.

Läs mer här:

www.ostartat.se

www.kooperationensar2012.se

 

Eva Carlsson, programansvarig för kooperativ utveckling på Tillväxtverket

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s