Samhällsentreprenörskap – framtidens värderingar och samhälle

Den 2-3 oktober i Östersund arrangerar Mittuniversitetet en årlig konferens kring socialt- och samhällsentreprenörskap. Temat i år är framtidens värderingar och samhälle. Hur ser vi på det framtida Sverige? Hur ser vi på framväxten av samhällsentreprenörskap då sociala värderingar får allt större betydelse för nya former av entre­prenörskap?

Jag kommer att vara på plats och prata om att Tillväxtverket ska starta ett nytt program för att främja utvecklingen av samhällsentreprenörskap och sociala innovationer som även innefattar arbetsintegrerande sociala företag.

Bland annat kommer jag att berätta om målsättningen med arbetet och lite om vilka insatser vi kommer att göra. Dessutom arrangeras en workshop där deltagarna kan diskutera vad de tycker att Tillväxtverket ska göra för att främja utvecklingen på bästa sätt.

Konferensen har bjudit in en mängd intressanta, inspirerande och engagerade talare bland andra deltar Björn Söderberg (Fair Enterprise), Julia Mjörnstedt (Ung Cancer), Henning Mankell, Linda Lundgaard Andersen (Roskilde Universitet), Alex Nicholls (Oxford Universitet) och finalisterna till priset ”Årets sociala entreprenör i Sverige” presenteras.

Mer information om programmet och hur du anmäler dig finns här

 

Eva Johansson, projektledare på Tillväxtverket

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s