Ideell sektor behöver mer kunskap

Kerstin Eriksson FamnaHur lyfter vi kvalitet, rekrytering och utbildning? Det var huvudfrågan när Tema EF med flera bjöd in till seminarium i riksdagen den 22 maj.
–De som arbetar inom våra organisationer behöver mer kunskap, sa Kerstin Eriksson, Famna.

 

Att ge vårdare bättre arbetsvillkor och yrket högre status, var ett av de tydligaste budskapen under seminariet Äldreomsorgen– så lyfter vi kvalitet, rekrytering och utbildning, som hölls i riksdagen den 22 maj.

På seminariet, som anordnades av Tema EF, Tema A&O och SPeL i samarbete med Socialdemokraterna och Kristdemokraterna, var politiker, forskare, bransch- och fackförbund och ESF-projekt på plats för att presentera och diskutera vilka utmaningar välfärden står inför och hur vägarna framåt ser ut. Just en samsyn kring hur kvalitén inom äldrevården ser ut och hur den bör utvecklas, ansåg många var rätt väg framåt. Likaså kompetensutveckling och lärande på arbetsplatsen.

– De som arbetar inom våra organisationer behöver mer kunskap. Bland annat behöver cheferna kompetens inom affärsmässighet, planering och strategier för utveckling, om våra organisationer ska kunna stå sig i på den nya konkurrensutsatta marknaden, sa Kerstin Eriksson, näringslivspolitiskt ansvarig på Famna.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s