Andra rapporter

Socialt ansvarsfull upphandling

Socialt ansvarsfull offentlig upphandling handlar om att föregå med gott exempel och på så vis påverka marknaden. Genom att beakta sociala aspekter kan offentliga myndigheter ge företagen incitament för att skapa en socialt ansvarsfull företagsledning.

Genom klok upphandling kan myndigheter verka för fler arbetstillfällen, anständigt arbete, social integration, tillgänglighet, ”design för alla”, etisk handel och försöka uppnå en mer omfattande efterlevnad av sociala standarder.

Denna rapport är en handledning som huvudsakligen vänder sig till offentliga myndigheter, men den kommer förhoppningsvis även att inspirera upphandlare inom den privata sektorn. Handledningen följer upphandlingsprocessen steg för steg.

Ladda ner rapporten här.

Spännande resultat i socioekonomiska bokslut

SKOOPI – Sociala arbetskooperativens intresseorganisation – driver under åren 2009-2012 projekt med mål att genomföra socioekonomiska bokslut på två sociala arbetskooperativ som bedriver daglig verksamhet inom LSS.

Resultaten så här långt stärker bilden av att sociala arbetskooperativ är lönsamma för samhället, att det både på kort och lång sikt och för alla parter innehåller tillräckliga ekonomiska incitament för att samhället kunde medverka till att fler arbetsintegrerande sociala företag skapas.

Läs mer här: Kortversion SOB unitis

Läs mer här: Kortversion SOB Beateberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s